TimmerSelekt Groep logo

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

28 april 2020

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal – voor diverse marktpartijen – interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij de onderlinge samenwerking binnen TimmerSelekt Groep (TSG) zijn deze tot stand gekomen, waarmee TSG-bedrijven in de praktijk direct een voorsprong opbouwen bij hun klanten.

Innovatiekracht

“De reden dat Groothuis Timmerfabriek destijds lid werd van TSG, is de innovatiekracht in deze club. Dankzij samenwerking is deze veel sterker, dan dat je als bedrijf individueel innoveert. Hoogwaardige machineparken, verschillende nieuwe houtsoorten, sparringpartners om onze en elkaars horizon te verbreden, dat typeert TimmerSelekt Groep. We dagen elkaar uit om continu te verbeteren, zowel qua producten als productieproces. Hierdoor wordt het eindresultaat voor klanten nog hoogwaardiger en het bouwproces nog efficiënter.

De verschillende partijen in de bouw profiteren namelijk van de innovatieve houten TSG-producten en concepten. Ontwikkelende aannemers, corporaties en architecten in nieuwbouw en renovatie krijgen daarbij van TSG-bedrijven al vroeg in het bouwproces begeleiding, zodat zij de best mogelijke oplossing optimaal ervaren in hun bouwprojecten.

Selekt kozijn Royal

Neem het Selekt kozijn Royal, een klik & klaar kozijnsysteem voor een snel en soepel bouwproces. Deze innovatie gaf ons direct een voorsprong bij een aantal werken. Bijvoorbeeld bij de Ambachtsschool in Enschede waar ze versteld stonden hoe snel een oud kozijn te vervangen is door een compleet afgelakt en beglaasd kozijn voorzien van hang- en sluitwerk.

Door vroeg in het traject mee te denken, kregen we met Selekt kozijn Royal een duidelijke voorsprong op andere aanbieders. En in Enschede waren ze ontzettend blij met de snelheid van renovatie.

Binnen een week leverden we een stelkozijn, waarna in de afbouwfase het hoogwaardige klik & klaar Selekt kozijn Royal werd gemonteerd. Dit concept zorgt voor een lagere investering in het begin van het bouwtraject en je kunt hierdoor sneller bouwen, tegen lagere bouwplaatskosten. Steigers zijn hierdoor korter nodig of kunnen volledig achterwege blijven, je hebt minder verpakkingsmaterialen, er is geen sprake meer van narooiwerk, er zijn minder faalkosten etc. Bovendien – met het oog op koperskeuze – kunnen beslismomenten voor bewoners later geprikt worden. Dit Selekt kozijn Royal biedt marktpartijen dus veel voordelen voor een soepel bouwproces, niet gek dat ze hiervoor gekozen hebben bij het project De Ambachtsschool.

Selekt kozijn Movair

Maar ook het BENG-ready Selekt kozijn Movair, dat in samenwerking met StralendWARM een unieke tochtvrije natuurlijke ventilatie geeft, blijkt ons een voorsprong te geven. In het project ‘37 woningen Badhoevedorp’ bijvoorbeeld, waar het thema ventileren speciale aandacht had. Hier wilden ze niet met roosters werken. Fijn dat we dankzij de TSG-innovatiekracht direct aan deze specifieke klantwens voldeden.

 

Het Selekt kozijn Movair ventileert namelijk de ruimte door de holle onderdorpel van het kozijn waarin verborgen ventilatieopeningen zijn aangebracht. Deze dorpel kan via een koppeling aangesloten worden op een WTW-ventilatie unit. Hierdoor zijn geen lelijke muurroosters, ventilatiegaten in gevels of roosters in bovenramen meer nodig. Bovendien ervaren bewoners geen tochtklachten.

Nieuwe houtsoorten

Ook nieuwe houtsoorten, zoals Accoya en Red Grandis bieden veel extra mogelijkheden als het over kozijninnovatie gaat. Zeker in combinatie met andere TSG-innovaties. Destijds, direct na de introductie van Accoya, scoorden we een groot project in Ommen. Een multifunctioneel centrum waarin we het Selekt kozijn Royal in combinatie met Accoya toegepast hebben. Het gemodificeerde Accoya is zeer goed bestand tegen alle soorten (extreme) weersomstandigheden, omdat het hout minder vocht opneemt. Daarnaast is het een duurzame houtsoort en is deze buitengewoon onderhoudsarm.

Selekt kozijn Premium

Onlangs introduceerde TSG het Selekt kozijn Premium met de nieuwe Eucalyptus (plantage)houtsoort Red Grandis. Dit is een uniek kozijn in de markt dat je maar liefst 12 jaar niet hoeft te schilderen.

De kwalitatief hoogwaardigere, gladde structuur van het hout is beter af te werken. Red Grandis heeft geen pinholes en is minder warrig van draadverloop en heeft hardhout duurzaamheidsklasse 2.

Voor lichte en midden kleuren is de garantie op de kozijnen 12 jaar, voor donkere kleuren 10 jaar, waarbij geen tussentijdse verzorging of onderhoud nodig is.

We zien de kansen in de markt en pakken die samen als TSG op. De ontwikkeling van een combinatiekozijn hout en aluminium heeft momenteel bijvoorbeeld onze speciale aandacht. Sowieso kijken we voortdurend naar interessante houtsoorten en ontwikkelingen in de markt.

Houd TimmerSelekt Groep dus zeker in de gaten!