TimmerSelekt Groep logo

Accoya

Sinds enige jaren is het mogelijk om Accoya®-hout te bestellen bij alle leden van de TimmerSelekt Groep. Accoya® wordt verkregen door duurzaam naaldhout (hardhout) met een vernuftig proces te modificeren.

De technische voordelen van Accoya®-hout

Sinds enige jaren is het mogelijk om Accoya®-hout te bestellen bij alle leden van de TimmerSelekt Groep. Accoya® wordt verkregen door duurzaam naaldhout (hardhout) met een vernuftig proces te modificeren. Door het hout in hogedruktanks te laten reageren met azijnzuuranhydride verhoogt men het percentage acetylgroepen, die van nature al in het hout aanwezig zijn. Door deze unieke eigenschap is Accoya® zeer goed bestand tegen alle soorten (extreme) weersomstandigheden, omdat het hout minder vocht opneemt. De duurzaamheid van dit grensverleggende hout is ongekend. Ondanks het feit dat Accoya® de krachten van het klimaat kan weerstaan, blijft het hout na de behandeling makkelijk te bewerken.

Hierdoor zijn vele toepassingen mogelijk; van deuren en kozijnen tot aan bruggen en kunstwerken.

Door de duurzaamheid van Accoya® krijgt de aanwas in de plantagebossen genoeg tijd om te groeien, terwijl aan de vraag naar hardhout kan worden voldaan zonder dat overmatige ontbossing plaatsvindt. Bovendien zijn Accoya® en de bijproducten van het behandelingsproces volledig recyclebaar en bevatten deze geen giftige stoffen die het milieu aan kunnen tasten.

"Accoya, een aanwinst voor mens én milieu"

De praktische voordelen van Accoya®

Zoals gezegd is Accoya® zeer duurzaam en buitengewoon onderhoudsarm. Uit jarenlang en uitvoerig onderzoek aan Accoya® is gebleken dat ook de thermische geleidbaarheid van het hout lager is dan die van andere houtsoorten. Een betere isolatie is het gevolg, maar er zijn nog meer voordelen. Omdat het hout minder vocht opneemt, zijn klemmende deuren en ramen verleden tijd. Daarnaast hoeft er enkel nog esthetisch onderhoud plaats te vinden en dit kan met langere tussenpozen dan bij veel andere houtsoorten. Accoya® is altijd FSC-gecertificeerd en wordt geleverd met vijftien jaar onbeperkte garantie.

 

Nog een groot voordeel van Accoya® is dat het geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. In het laatste geval kan het hout dezelfde uitstraling krijgen als de oude deuren en kozijnen, maar behoudt het zijn duurzaamheid. Vooral voor monumenten is dat een groot pluspunt.

Kortom, met het aanbieden van Accoya® heeft de TimmerSelekt Groep een grote stap gezet in de richting van ecologisch verantwoorde houtbewerking. Hierbij worden de kwaliteit en de toepasbaarheid van het hout alleen maar vergroot. Oftewel: Accoya® is een hoopgevende aanwinst voor mens èn milieu.