TimmerSelekt Groep logo

De Jong & Van Aartrijk

De Jong & Van Aartrijk

Voor nieuwbouw van grondgebonden woningen en kleine appartementencomplexen kiezen aannemers de kozijnen van De Jong & Van Aartrijk in Groot-Ammers. Deze kozijnen zijn van hout – een massief, solide natuurproduct met een warme uitstraling.De Jong & Van Aartrijk maakt houten kozijnen, ramen en deuren. Voor deuren gelden andere eisen en voorschriften, maar ook die kennen voor De Jong & Van Aartrijk geen geheimen.

100 jaar

De Jong & Van Aartrijk bestaat al bijna een eeuw! In 1922 werd het opgericht en inmiddels zwaait de vierde generatie de scepter. Het bedrijf begon op het Noordereiland te Rotterdam, was zo’n tachtig jaar in het dorpshart van Streefkerk gevestigd en verhuisde in 2006 naar het industrieterrein van Groot-Ammers. Daar beschikt het over een moderne fabriek. In de nieuwbouw kon de logistiek perfect worden afgestemd op het werk: het gehele productieproces verloopt nu in één vloeiende beweging.

Uiterst precies

Een geautomatiseerde computergestuurde machine, de Window Master 40, voert alle bewerkingen uit met uiterste precisie. Deze werkzaamheden stuurt de werkvoorbereiding aan. De machine scant de barcodes, stelt zichzelf volledig in en gaat vervolgens aan de slag. De scherpe nauwkeurigheid en de efficiënte manier van werken leiden tot een zeer hoge kwaliteit.

Hoge kwaliteit

“Vroeger leverden we een kaal kozijn. De aannemer ging schilderen en glaszetten. Tegenwoordig leveren we een totaalproduct: afgelakt, beglaasd en beschermd. Daardoor hebben we een veel hogere kwaliteitsborging: we produceren alles fabrieksmatig, inpandig en onder geconditioneerde omstandigheden”, vertelt Bouke de Jong.

Totaalproduct

Tijdens een renovatie was een totaalproduct al eerder gebruikelijk: een bewoner wil bij een renovatie niet ook nog eens de schilder en glaszetter over de vloer krijgen. Daarom leveren wij al wel dertig jaar een totaalproduct. De laatste tien jaar doen we dat ook voor nieuwbouw. Vragen klanten er niet zelf naar, dan bieden we het wel aan. Het grootste voordeel voor de klant is dat het pand meteen wind- en waterdicht is.

Nauwelijks onderhoud

Hout is het mooiste materiaal. Het is een duurzaam natuurproduct dat goed te onderhouden is. Ons hout heeft tot twaalf jaar geen onderhoud nodig volgens PremiumSelekt kozijn. Je hoeft het niet eens schoon te maken, terwijl kunststof toch twee keer per jaar een schoonmaakbeurt nodig heeft. De Jong & Van Aartrijk bereikt de hoge kwaliteit dankzij de moderne flowcoat-installatie in de grote spuiterij. De machine brengt een dunne verflaag aan, zodat de nerf wordt gedicht en ook alle onbereikbare delen van verf zijn voorzien. Daarna volgen gronden en aflakken.

Volledig duurzaam

De Jong & Van Aartrijk werkt alleen maar met duurzaam hout: PEFC en FSC. Duurzaam betekent dat de bossen worden beheerd en dat ze in stand worden gehouden. In plaats van de grond voor andere doeleinden te gebruiken, zoals palmolie of akkerbouw, wordt hier juist voor nieuwe aangroei gezorgd: voor elke boom die wordt gebruikt, wordt een nieuwe terug geplant. Bomen stoten geen CO2 uit, maar slaan het op! Daarom is hout zeer duurzaam.

Erkend opleidingsbedrijf

Om in de toekomst geschoold personeel te blijven vinden, investeert De Jong & Van Aartrijk in opleiden. In de fabriek en in de werkvoorbereidingen zijn continu leerlingen te vinden. Zij volgen met name houtmachinale en afmontageopleidingen. Het blijft belangrijk mensen voor dit beroep te scholen. De machinale wordt steeds meer geautomatiseerd, maar voor de controle, de kwaliteitsborging en sommige specifieke handelingen is persoonlijke aansturing en uitvoering nog altijd belangrijk.

Bekijk de video!

Contact

  • De Jong & Van Aartrijk
  • Bezoekadres: Lorentzweg 1
  • Postcode: 2964 LN
  • Plaats: Groot-Ammers
  • Telefoon: +31 (0)184 - 681 403