TimmerSelekt Groep logo

TimmerSelekt Groep

Over ons

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

 • TimmerSelekt bedrijven laten zien dat je samen verder komt
 • Hebben de wil om continu te ontwikkelen en verbeteren
 • En zetten hiervoor hun diepgaande kennis en ervaring in
 • Onze groep

  Door intensief samen te werken weten de leden van de TimmerSelekt Groep hun producten continu te verbeteren. De groep loopt hierdoor voorop als het gaat om technologische vooruitgang en innovatie.
 • Landelijk netwerk

  Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied; zij delen kennis, kunde en investeringen op het gebied van innovatie.
 • Kwaliteit

  De leden beschikken allemaal het KOMO- en FSC-certificaat en zij zijn erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Hoogwaardig timmerwerk is bij de TimmerSelekt Groep de norm.

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

Van inkopende projectleiders, tot hoofd productie en van directie tot ontwerper en bestekschrijver. Allemaal ervaren zij de voordelen zodra vooroplopende timmerfabrikanten hun krachten bundelen. Intensief samenwerken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kostenefficiency leidt tot een uitgekiende lijn houtproducten van hoogstaande kwaliteit voor een scherpe prijs.

Zo verloopt ieder bouwproces soepeler dankzij het unieke assortiment Selekt kozijnen. Snelle levering, eenvoudige plaatsing en mooie, onderhoudsarme afwerking zijn gegarandeerd.

Innovatieve experts die samen sterk staan

Tien timmerfabrieken en een deurenfabriek bundelen hun krachten in innovatie, investeringen, kennis en kunde, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van de individuele bedrijven continu verbetert. Of het nu grote of kleine projecten betreft, voor professionele marktpartijen of particulieren.

De aangesloten timmerfabrikanten voldoen aan keurmerken als KOMO en FSC, zijn lid van Centrum Hout en erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Klanten profiteren daarnaast van HOUT100%-zekerheden.

De TimmerSelekt bedrijven leveren volgens dezelfde kwaliteitsnormen en materialen en zijn daarom als solide bouwpartner actief betrokken voor, tijdens en na het bouwproces. Ervaar het zelf, van ontwerp tot materiaalkeuze en van detaillering tot afwerking.

Wat zijn de voordelen voor klanten?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau

Wat zijn de voordelen voor leden?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau.

Onze Blogs

Voor ieder buitenkozijn planten we een boom

Vanuit de Green Deal vraagt Europa om 1 miljard bomen aan te planten. TimmerSelekt bedrijf Helwig Kozijnen plant inmiddels voor elk kozijn een nieuwe boom, samen met haar klanten.
verder lezen

Garantie op houten kozijnen jarenlang

In de professionele markt wordt nog vaak gedacht dat je houten kozijnen iedere 6 jaar moet schilderen. Dat is al lang niet meer nodig met de houten kozijnen van nu. Er wordt 10, 12 en zelfs 15 jaar garantie afgegeven op bepaalde TSG-kozijnen uit het Selekt assortiment.
verder lezen

Isolatie van houtskeletbouw-elementen

Isolatie van houtskeletbouw (hsb)-elementen als binnenspouwbladen, gevelvullende elementen inclusief kozijnen, gevelbekleding, daken, vloeren, binnenwanden, dakkapellen, erkers etc. Wat komt hier bij kijken?
verder lezen

Strengere eisen aan brand- en rookwerende deur/kozijncombinaties

Vanaf 1 juli 2021 gelden strengere eisen voor brand- en vluchtveiligheid van gebouwen en rookverspreiding. Selekt deur/kozijncombinaties voldoen hieraan.
verder lezen

Interne verbeterprocessen bij TimmerSelekt bedrijven

In de afgelopen jaren heeft de timmerindustrie grote verbeterstappen gezet als het gaat over haar imago. Dat geldt zeker voor TimmerSelekt bedrijven.
verder lezen