TimmerSelekt Groep logo

TimmerSelekt Groep

Over ons

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

 • TimmerSelekt bedrijven laten zien dat je samen verder komt
 • Hebben de wil om continu te ontwikkelen en verbeteren
 • En zetten hiervoor hun diepgaande kennis en ervaring in
 • Onze groep

  Door intensief samen te werken weten de leden van de TimmerSelekt Groep hun producten continu te verbeteren. De groep loopt hierdoor voorop als het gaat om technologische vooruitgang en innovatie.
 • Landelijk netwerk

  Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied; zij delen kennis, kunde en investeringen op het gebied van innovatie.
 • Kwaliteit

  De leden beschikken allemaal het KOMO- en FSC-certificaat en zij zijn erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Hoogwaardig timmerwerk is bij de TimmerSelekt Groep de norm.

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

Van inkopende projectleiders, tot hoofd productie en van directie tot ontwerper en bestekschrijver. Allemaal ervaren zij de voordelen zodra vooroplopende timmerfabrikanten hun krachten bundelen. Intensief samenwerken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kostenefficiency leidt tot een uitgekiende lijn houtproducten van hoogstaande kwaliteit voor een scherpe prijs.

Zo verloopt ieder bouwproces soepeler dankzij het unieke assortiment Selekt kozijnen. Snelle levering, eenvoudige plaatsing en mooie, onderhoudsarme afwerking zijn gegarandeerd.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dit vraagt om slimme oplossingen voor de wereld van morgen en daarvan is hout een van de opties. We geloven dat er geen veiligere manier is om onze planeet te helpen dan door het planten van bomen die CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Daarnaast gebruiken wij hout om het prachtige Selekt assortiment van te maken, waarmee we een duurzame bijdrage leveren aan de bouwsector en de toekomstige generaties.

Innovatieve experts die samen sterk staan

Tien timmerfabrieken en een deurenfabriek bundelen hun krachten in innovatie, investeringen, kennis en kunde, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van de individuele bedrijven continu verbetert. Of het nu grote of kleine projecten betreft, voor professionele marktpartijen of particulieren.

De aangesloten timmerfabrikanten voldoen aan keurmerken als KOMO en FSC, zijn lid van Centrum Hout en erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Klanten profiteren daarnaast van HOUT100%-zekerheden.

De TimmerSelekt bedrijven leveren volgens dezelfde kwaliteitsnormen en materialen en zijn daarom als solide bouwpartner actief betrokken voor, tijdens en na het bouwproces. Ervaar het zelf, van ontwerp tot materiaalkeuze en van detaillering tot afwerking.

Wat zijn de voordelen voor klanten?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau

Wat zijn de voordelen voor leden?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau.

Onze Blogs

Selekt kozijn Eco in de praktijk

Bastiaan Twellaar van TimmerSelekt bedrijf Vako Kozijntechniek heeft onlangs bij één van zijn opdrachtgevers het Selekt kozijn Eco succesvol toegepast.
verder lezen

10 jaar verzekerde garantie Red Grandis - Holz Schiller

Wist je dat TimmerSelekt- bedrijven als enige in de markt de houtsoort ‘TimmerSelekt Red Grandis’ kunnen leveren met een 10 jaar verzekerde product-garantie?
verder lezen

TimmerSelekt bedrijf participant in ‘slimme ramen’ project U-SAVE

TimmerSelekt bedrijf Helwig Kozijnen is in oktober 2022 benaderd door TNO Limburg om als projectpartner te participeren in het project U-SAVE om “Slimme Ramen” te ontwikkelen.
verder lezen

Timmer Selekt Groep komt met gerecyclede versie eco-kozijn

Het eco-kozijn van de Timmer Selekt Groep zal in de toekomst bestaan uit een aandeel gerecycled vurenhout aan de binnenzijde.
verder lezen

Selekt kozijn Eco, milieubewust en aantrekkelijk geprijsd

Het Selekt kozijn Eco is het nieuwste houten kozijn binnen het Selekt assortiment. Erik Slootmaekers van Helwig Kozijnen vertelt alles over dit milieubewuste, economisch aantrekkelijke nieuwe kozijn, bestaande uit twee houtsoorten.
verder lezen