TimmerSelekt Groep logo

TimmerSelekt Groep

Over ons

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

 • TimmerSelekt bedrijven laten zien dat je samen verder komt
 • Hebben de wil om continu te ontwikkelen en verbeteren
 • En zetten hiervoor hun diepgaande kennis en ervaring in
 • Onze groep

  Door intensief samen te werken weten de leden van de TimmerSelekt Groep hun producten continu te verbeteren. De groep loopt hierdoor voorop als het gaat om technologische vooruitgang en innovatie.
 • Landelijk netwerk

  Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied; zij delen kennis, kunde en investeringen op het gebied van innovatie.
 • Kwaliteit

  De leden beschikken allemaal het KOMO- en FSC-certificaat en zij zijn erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Hoogwaardig timmerwerk is bij de TimmerSelekt Groep de norm.

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

Van inkopende projectleiders, tot hoofd productie en van directie tot ontwerper en bestekschrijver. Allemaal ervaren zij de voordelen zodra vooroplopende timmerfabrikanten hun krachten bundelen. Intensief samenwerken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kostenefficiency leidt tot een uitgekiende lijn houtproducten van hoogstaande kwaliteit voor een scherpe prijs.

Zo verloopt ieder bouwproces soepeler dankzij het unieke assortiment Selekt kozijnen. Snelle levering, eenvoudige plaatsing en mooie, onderhoudsarme afwerking zijn gegarandeerd.

Innovatieve experts die samen sterk staan

Tien timmerfabrieken en een deurenfabriek bundelen hun krachten in innovatie, investeringen, kennis en kunde, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van de individuele bedrijven continu verbetert. Of het nu grote of kleine projecten betreft, voor professionele marktpartijen of particulieren.

De aangesloten timmerfabrikanten voldoen aan keurmerken als KOMO en FSC, zijn lid van Centrum Hout en erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Klanten profiteren daarnaast van HOUT100%-zekerheden.

De TimmerSelekt bedrijven leveren volgens dezelfde kwaliteitsnormen en materialen en zijn daarom als solide bouwpartner actief betrokken voor, tijdens en na het bouwproces. Ervaar het zelf, van ontwerp tot materiaalkeuze en van detaillering tot afwerking.

Wat zijn de voordelen voor klanten?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau

Wat zijn de voordelen voor leden?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau.

Onze Blogs

Hout-aluminium combinatiekozijn dat topprestaties levert

Het Selekt kozijn Hybride. Een hout-aluminium combinatiekozijn waarvan zowel opdrachtgever, verwerker als gebruiker maximaal profiteren.
verder lezen

Onbehandeld Accoya voor woongroep met pure duurzaamheidsfocus

Met Trebbe is TimmerSelekt-bedrijf Timboco gestart met een bijzonder project waarin de buitenkozijnen, ramen en deuren toegepast worden met onbehandeld Accoya.
verder lezen

Duurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

Duurzame sociale woningen Helwig In een sociale woningbouwproject van Wonen Limburg in Weert heeft Helwig de TimmerSelekt innovaties op elkaar gestapeld. De...
verder lezen

Bouwen zit in onze natuur

Deze boodschap van 'Hout. Natuurlijk van nu', een initiatief van Centrum hout, illustreert de positieve houding van houtverwerkers in deze onzekere tijden. Als TimmerSelekt bedrijven delen wij deze logische kijk op...
verder lezen

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal - voor diverse marktpartijen - interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij de onderlinge samenwerking binnen TimmerSelekt Groep (TSG) zijn deze tot stand gekomen, waarmee TSG-bedrijven in de praktijk...
verder lezen