TimmerSelekt Groep logo

TimmerSelekt Groep

Over ons

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

 • TimmerSelekt bedrijven laten zien dat je samen verder komt
 • Hebben de wil om continu te ontwikkelen en verbeteren
 • En zetten hiervoor hun diepgaande kennis en ervaring in
 • Onze groep

  Door intensief samen te werken weten de leden van de TimmerSelekt Groep hun producten continu te verbeteren. De groep loopt hierdoor voorop als het gaat om technologische vooruitgang en innovatie.
 • Landelijk netwerk

  Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied; zij delen kennis, kunde en investeringen op het gebied van innovatie.
 • Kwaliteit

  De leden beschikken allemaal het KOMO- en FSC-certificaat en zij zijn erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Hoogwaardig timmerwerk is bij de TimmerSelekt Groep de norm.

Krachtenbundeling van de TimmerSelekt Groep

Van inkopende projectleiders, tot hoofd productie en van directie tot ontwerper en bestekschrijver. Allemaal ervaren zij de voordelen zodra vooroplopende timmerfabrikanten hun krachten bundelen. Intensief samenwerken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kostenefficiency leidt tot een uitgekiende lijn houtproducten van hoogstaande kwaliteit voor een scherpe prijs.

Zo verloopt ieder bouwproces soepeler dankzij het unieke assortiment Selekt kozijnen. Snelle levering, eenvoudige plaatsing en mooie, onderhoudsarme afwerking zijn gegarandeerd.

Innovatieve experts die samen sterk staan

Tien timmerfabrieken en een deurenfabriek bundelen hun krachten in innovatie, investeringen, kennis en kunde, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van de individuele bedrijven continu verbetert. Of het nu grote of kleine projecten betreft, voor professionele marktpartijen of particulieren.

De aangesloten timmerfabrikanten voldoen aan keurmerken als KOMO en FSC, zijn lid van Centrum Hout en erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Klanten profiteren daarnaast van HOUT100%-zekerheden.

De TimmerSelekt bedrijven leveren volgens dezelfde kwaliteitsnormen en materialen en zijn daarom als solide bouwpartner actief betrokken voor, tijdens en na het bouwproces. Ervaar het zelf, van ontwerp tot materiaalkeuze en van detaillering tot afwerking.

Wat zijn de voordelen voor klanten?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau

Wat zijn de voordelen voor leden?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt.

Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau.

Onze Blogs

100-jarig bestaan TSG-bedrijf Van den Oudenrijn

TimmerSelekt bedrijf Van den Oudenrijn viert dit jaar haar 100-jarig bestaan! Een zeer bijzondere mijlpaal voor de inmiddels derde generatie die aan het roer staat in het familiebedrijf.
verder lezen

BENG en MPG combineren in de gevel

We volgen een gesprek tussen Gerard Roest van hout- en gevelexpertisebureau Limuco en Wil Helwig en Erik Slootmaekers van TimmerSelekt bedrijf Helwig Kozijnen. Zij hebben het over BENG, MPG en wat het zou betekenen als je deze zou kunnen combineren…
verder lezen

Verduurzaming verf op houten kozijnen

Wijzonol Bouwverven en Groothuis Timmerfabriek hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zij willen dat meer mensen weten wat er mogelijk is als het gaat over verduurzaming als je het echt wilt.
verder lezen

QRM en renovatieprojecten met houten kozijnen

Quick Response Manufacturing (QRM) is een logistieke verbetermethode die zo kort mogelijke doorlooptijden mogelijk maakt. Bij TimmerSelekt bedrijf Wesselink Kozijnen werken ze volgens deze QRM-methode.
verder lezen

Het houten kozijnconcept garantie & ontzorging

Momenteel peilt TSG-bedrijf Helwig Kozijnen bij woningcorporaties een garantie- en ontzorgconcept voor houten kozijnen. De eerste reacties zijn positief.
verder lezen