Wat is de TimmerSelekt Groep?

De TimmerSelekt groep is een groep van negen timmerfabrieken, verspreid over heel Nederland.  De individuele bedrijven fabriceren kozijnen, ramen, deuren en gevelvullende elementen voor grote en kleine projecten, voor renovatie en nieuwbouw en leveren zowel aan zakelijke opdrachtgevers als particulieren. Door intensief samen te werken weten deze bedrijven hun producten continu te verbeteren. De TimmerSelekt Groep loopt hierdoor voorop als het gaat om technologische vooruitgang en innovatie. De aangesloten timmerfabrikanten beschikken allemaal over keurmerken als het KOMO- en FSC-certificaat en zijn erkend door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Daarnaast worden veel producten van de TimmerSelekt Groep geleverd met SGT-garantie. Op deze manier kunt U ervan uitgaan dat de kwaliteit van het geleverde werk gewaarborgd is, zodat uw kozijnen en deuren een goede start krijgen. Hoogwaardig timmerwerk is bij leden van de TimmerSelekt Groep de norm.

Wat zijn de voordelen voor de leden van de TimmerSelekt Groep?

Door de uitgebreide samenwerking zijn leden van de TimmerSelekt Groep verzekerd van veel voordelen op technologisch en financieel gebied. De investeringen op het gebied van innovatie worden gedeeld, wat een flinke kostenbesparing voor elk individueel bedrijf met zich meebrengt. Een extra voordeel is dat kennis en kunde actief met elkaar gedeeld worden, zodat de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd, evenals het kwaliteitsniveau.

Wat zijn de voordelen voor klanten van de TimmerSelekt Groep?

De hierboven genoemde kostenbesparingen die voortvloeien uit de intensieve samenwerking stellen de aangesloten bedrijven in staat om houtproducten van een hoogstaande kwaliteit voor een scherpe prijs te kunnen leveren. De TimmerSelekt Groep heeft tevens als doel om de duurzaamheid van kozijnen en deuren te optimaliseren, onder meer door speciaal gemodificeerd hout als grondstof hiervoor aan te bieden (zie Accoya®). Hierdoor is er minder onderhoud nodig, wat niet alleen de consument, maar ook het klimaat ten goede komt.

De TimmerSelekt Groep heeft haar eigen lijn stel- en montagekozijnen ontwikkeld, te weten de Selektkozijnen, die een unieke aanvulling vormen op het assortiment. Alle producten maken een snelle levering, makkelijke plaatsing en mooie, onderhoudsarme afwerking (kortom: een soepel bouwproces) mogelijk.

Daarnaast zijn leden van de TimmerSelekt Groep van begin tot eind actief betrokken bij het bouwproces. Zij denken mee over de materiaalkeuzes, werken de detaillering in haar geheel uit en fungeren rechtstreeks als bouwpartner.

Bovendien bestaat de TimmerSelekt Groep louter uit bedrijven die leveren volgens dezelfde kwaliteitsnormen en tevens over dezelfde materialen beschikken. Daardoor is het geen enkel probleem om opdrachten eventueel in samenwerking uit te voeren. Een stipte levering en continuïteit van het bouwproces zijn dus altijd gegarandeerd.

Kortom, de TimmerSelekt Groep staat garant voor producten met een hoge kwaliteit, duurzaamheid en effectiviteit.