TimmerSelekt Groep logo

Helwig Timmerfabriek B.V.

SAMEN. DE TOEKOMST

Helwig Timmerfabriek B.V.

Helwig Timmerfabriek biedt geveltotaaloplossingen in hout. Niet alleen hoogwaardige houten kozijnen, maar totaalconcepten die zorgen voor verbeterde prestaties, energiebesparing en een integrale kwaliteit van hoog niveau. Partnerschap met aannemers en woningbouwcorporaties kenmerkt Helwig. Dankzij betrouwbare innovatie brengt Helwig haar klanten verder.Bijvoorbeeld door in de vroege bouw- of renovatiefase mee te denken.

Of het nu gaat om houten raamkozijnen in diverse vormen, soorten, maten en kleuren of complete gevelvullende elementen, inclusief houtskeletbouw, beglazing, aflakken en hang- en sluitwerk. Van prestigeproject tot eenvoudige renovatieklus, Helwig helpt haar klanten vanuit vergaande expertise snel, flexibel en efficiënt te bouwen. De slogan van Helwig is niet voor niets: “Samen. De toekomst.”

Samenwerking

De kracht van Helwig zit zondermeer in partnerschap. Vanuit langdurige relaties met grote wederzijdse betrokkenheid wil Helwig de beste vorm van ontzorging voor haar partners in de bouw bereiken. Door het optimale uit haar moderne apparatuur, nieuwste machines, actuele BIM-bibliotheek en digitalisering te halen, kan Helwig continu verbeteren.Dankzij vaste afspraken en co-makership werkt Helwig snel en flexibel, waardoor klanten profiteren van complete geveloplossingen en kant-en-klare houten kozijnen. Afgelakt, beglaasd, duurzaam en optimaal beschermd tijdens het bouwproces.

Bob Helwig, algemeen directeur: “Het geeft een kick om te zien dat de aansluiting van ons houten kozijn in het werk steeds weer naadloos is.”

Hermetico

Dankzij het eigen onderhouds- en montagebedrijf Hermetico, zijn klanten niet alleen verzekerd van hoogwaardige houten gevelelementen, maar ook van een optimale afwerking en oplevering. Hermetico is specialist op het gebied van onderhoud, renovatie, inbraakbeveiliging en nieuwbouw. Tijdens renovatie bijvoorbeeld, ervaren bewoners hierdoor minimale overlast. Een belangrijk aandachtspunt van Helwig. In één dag worden oude kozijnen vervangen door nieuwe kozijnen.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Helwig innoveert voortdurend als het gaat over duurzaamheid. Hout heeft sowieso een streepje voor op dit vlak, maar zelfs de laatste splinter wordt tijdens het productieproces hergebruikt. Dankzij deze cradle-to-cradle filosofie bij Helwig is zelfs afval energie. Bijvoorbeeld reststukken in de vorm van glaslatten en restmateriaal om het bedrijf te verwarmen. Zonne-energie via het dak doet de rest.

Erik Slootmaekers, commercieel directeur: “Ons product zelf is natuurlijk al heel erg duurzaam: het is een houten product. Van al dat plastic dat de wereld in wordt geslingerd, word je toch niet gelukkig? Kies daarom altijd voor hout.” Daarnaast biedt Helwig jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen uit conflictgebieden, stage- en werkervaringsplaatsen. In 2018 werd Helwig verkozen tot aantrekkelijkste werkgever van Limburg (zie de video).

Hallohelwig.nl

Hoewel aannemers en woningbouwcorporaties de directe klanten van Helwig zijn, hebben bewoners zeker ook de volle aandacht. Door hen zowel voor, tijdens als na de werkzaamheden tijdig en kundig te informeren, profiteert iedereen van een soepel bouwproces. Mede hierdoor is het hoge tempo, één woning per dag voorzien van nieuwe houten kozijnen, haalbaar.

Video's

Contact

  • Helwig Timmerfabriek B.V.
  • Bezoekadres: Tomeikerweg 101
  • Postcode: 6161 RB
  • Plaats: Geleen
  • Telefoon: +31 (046) 423 79 60