TimmerSelekt Groep logo

VAKO
Kozijntechniek

Uit het juiste hout gesneden

 • Woningbouw

  VAKO Kozijntechniek levert kozijnen van hoogwaardige kwaliteit voor de woningbouw. Dit zijn kozijnen conform concept III en IV, afgelakt en beglaasd.
 • Renovatie

  De kozijnen van VAKO Kozijntechniek zijn ook zeer geschikt voor renovatie. Of u nu geheel wil moderniseren of juist het gebouw in stijl wilt herstellen, de kozijnen voldoen aan de laatste eisen voor veiligheid, isolatie en milieu.
 • Utiliteitsbouw

  De kozijnen van VAKO Kozijntechniek zijn ook zeer geschikt voor renovatie. Of u nu geheel wil moderniseren of juist het gebouw in stijl wilt herstellen, de kozijnen voldoen aan de laatste eisen voor veiligheid, isolatie en milieu.

Houtskeletbouw: Razendsnel wind- en waterdicht

Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode met een hoge isolatiewaarde. Houtskeletbouw is minder zwaar dan bijvoorbeeld beton, waardoor de fundering goedkoper wordt. Doordat VAKO Kozijntechniek de wanden in zijn geheel aanlevert, is een huis razendsnel wind- en waterdicht. Houtskeletbouw is dan ook de laatste jaren ontzettend gestegen in populariteit.

Voor de productie van de houtskeletbouwelementen heeft VAKO Kozijntechniek een ergonomische lijn, met tafels die in de grond zakken. Daardoor kunnen de vakmensen staand monteren en wordt hun lichaam zo min mogelijk belast.

VAKO Kozijntechniek maakt alles onder één dak en kan daardoor snel leveren. Onderdelen worden op maat gemaakt, geframed, het plaatmateriaal erop bevestigd, het isolatiemateriaal erin, de kozijnen gepositioneerd en ook de elektravoorzieningen (zoals stopcontacten) worden voorbereid.

Computer Gestuurd

VAKO Kozijntechniek beschikt over een CNC-kozijnenstraat. Deze wordt rechtstreeks vanuit het 3D BIM-model aangestuurd.

Vanuit het 3D BIM-model werkt onze werkvoorbereider de bouwkundige tekeningen van de aannemer verder uit. Door deze manier van werken is de kans op fouten minimaal en kunnen we snel produceren. Van enkele stuks tot grote series.

Vingerlassen

Vingerlassen van het hout doet VAKO Kozijntechniek zelf. Directeur Bastiaan Twellaar: “Op die manier zijn we heel duurzaam bezig, want we hebben minimaal afval. Doordat wij zelf vingerlassen, maken we één lengte van het hout, dat we op projectniveau afkorten. Door het in-lijn vingerlassen en afkorten is er nagenoeg geen afval.”

Partnerschip

VAKO Kozijntechniek werkt steeds meer samen met opdrachtgevers in een partnership. De opdrachtgever kan dan productiecapaciteit reserveren en krijgt gegarandeerd op tijd exclusief voor hem gemaakte kozijnen.

VAKO Kozijntechniek denkt graag vroegtijdig met partners mee in het bouwproces, zodat er duidelijke constructieve afspraken gemaakt kunnen worden. Dit is gebaseerd op kennis, ervaring en wederzijds vertrouwen. Met de partners worden ook de actuele innovaties diepgaander besproken.

Familiebedrijf

VAKO Kozijntechniek is een solide familiebedrijf. De derde generatie, sinds de oprichting in 1932, zit inmiddels in het bedrijf. De oprichters, Vark en Kolenbrander, gaven hun naam aan het bedrijf, dat toen nog in Amsterdam was gevestigd. Voordat het in het Friese Bolsward terechtkwam, heeft het ook jaren in Oosterbeek (Gelderland) gezeten. Bé Twellaar nam het bedrijf van de heren over, die zelf geen opvolging hadden. Zijn zoon Gert Twellaar volgde hem op en nu zitten diens kinderen in het bedrijf – de derde generatie Twellaar.

Referenties

Contact

 • VAKO Kozijntechniek b.v.
 • Bezoekadres: De Marne 111
 • Postcode: 8701 MC
 • Plaats: Bolsward
 • Telefoon: +31 (0)515 541 818