TimmerSelekt Groep logo

Hout-aluminium combinatiekozijn dat topprestaties levert

Wat krijg je als je het beste van hout en het beste van aluminium samenbrengt in één kozijn?

Het Selekt kozijn Hybride.

 

Selekt kozijn Hybride

Een hybride kozijn dat deze materialen zodanig slim combineert, dat zowel opdrachtgever, verwerker als gebruiker maximaal profiteren. Hout als accent voor een warme uitstraling in het interieur, aluminium aan de buitenzijde voor een strak design. En zowel esthetisch als onderhoud technisch de uitgekiende combinatie.

Waarom ideaal voor opdrachtgever, verwerker, beheerder, bewoner en gebruiker?

  • De opdrachtgever profiteert onder andere van een lagere milieu-impact door te kiezen voor CO2-gunstige houten kozijndelen in plaats van volledige aluminium kozijnen. Met dusdanige topprestaties dat het kozijn zelfs geschikt is voor PassiefBouwen!

 

  • De verwerker kan dit lichtgewicht Selekt Kozijn Hybride eenvoudig verwerken in allerlei verschillende bouwvormen, zowel in laag- als hoogbouw.

 

  • De beheerder, bewoner of gebruiker profiteert dankzij de zeer goede isolatiewaarde van een besparing op energiekosten, onderhoudsvrije kozijndelen aan buitenzijde en enorme keuzevrijheid in uitstraling.

Een minimale onderhoudsfrequentie

Het buitenste deel van het kozijn is gemaakt van het weerbestendige materiaal aluminium, waardoor aan de buitenzijde van het gebouw of de woning minimaal onderhoud aan de kozijnen nodig is. Dit betekent een besparing op onderhoudskosten van het kozijnwerk.

Minimaal onderhoud is bovendien in het geval van kozijnen in hoogbouw een significant voordeel. Kostentechnisch gezien is het hout/alu combinatiekozijn iets kostbaarder dan volledig houten kozijnen, echter behoorlijk goedkoper dan volledige aluminium kozijnen.

Energiezuinige kozijnprestaties 

Het Selekt kozijn Hybride is licht in gewicht, ten opzichte van een volledig houten kozijn. Prettig tijdens de verwerking.

Het Selekt kozijn Hybride heeft daarnaast een energiezuinige U- waarde rond de 0,65 – 0,7 W/ m2k en is hierdoor zeer geschikt voor PassiefBouwen (< 0,8). Dankzij de hoge isolatieprestatie van hout en daarmee de zeer goede isolatiewaarde van dit combinatiekozijn, draagt het bij aan een besparing op de energierekening van gebruikers en bewoners.

Ten opzichte van een volledig aluminium kozijn heeft het hout/alu kozijn een lagere CO2 uitstoot. Bovendien is in de houten kozijndelen CO2 opgeslagen. Dankzij gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen draagt dit bij aan het maken van duurzame keuzes.

Uitstraling naar wens

Alle mogelijke materiaalkleuren zijn toepasbaar, zowel aan binnen- als buitenzijde. De combinatie van materialen geeft naast de optimale prestaties voor binnen- en buitenzijde, een esthetisch zeer fraai resultaat.

Elke gewenste aluminiumvorm en -uitvoering is dan ook mogelijk, van slank tot breed en van eenvoudige tot luxe profilering.

Dankzij vrije keuze in houtsoorten als Vuren, Eiken en Mahonie aan de binnenzijde, is zelfs het behouden van een natuurlijke, transparante houtlook mogelijk. Het kozijn is hierdoor het optimale antwoord op populaire woontrendwensen als strak, robuust en industrieel in combinatie met natuurlijk, warm en gezellig.

 

Timmerselekt Bedrijven passen het Selekt kozijn Hybride succesvol toe in tal van projecten.

Meer weten over de toepassing van dit hout/aluminium kozijn in uw project?

Neem contact op met Hans Wesselink, directeur bij TSG-bedrijf Groothuis Timmerfabriek.