TimmerSelekt Groep logo

Passief bouwen

Dankzij Passief bouwen wonen mensen in de winter en in de zomer comfortabel. Het Selekt kozijn Passief draagt bij aan een prettig woonklimaat.

Passief bouwen

Waarom een passiefwoning?

Comfortabel en gezond

Een Passiefwoning is in de winter en in de zomer comfortabel. Mede door toepassing van ademende materialen wordt er een prettig woonklimaat gerealiseerd. Uw huis kan lucht en vocht beter reguleren waardoor uw huis niet aanvoelt als een plastic zak.

Energiebesparing

Energiebesparing is een noodzaak! Een Passief woning gebruikt 80% minder energie dan een traditionele woning. Dit bespaart u natuurlijk enorm in uw maandelijkse lasten. Bovendien wordt u minder afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijs. Dus een erg duurzame oplossing voor zowel de aarde als uzelf: u stoot minder CO2 uit en u bespaart langdurig door uw verminderde energieverbruik.

Een duurzame investering

De overheid bepaalt in het bouwbesluit de energiezuinigheid waarin nieuwbouwhuizen moeten voldoen. De maat die hiervoor wordt gebruikt is de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). De norm is 0,8. Deze coëfficiënt zal in 2011 verder verlaagd worden naar 0,6 en vervolgens in 2015 naar 0,4. Een Passiefwoning is deze regelgeving ver vooruit en heeft een EPC-norm van ongeveer 0,2.

Selekt kozijn Passief

Het Selekt kozijn Passief is in diverse uitvoeringen mogelijk. De kozijnprofielen zijn opgebouwd, indien nodig, uit hout dat voorzien is van een isolatiemateriaal. De beglazing wordt uitgevoerd in Triple glas waarbij de U-waarde van het glas kan variëren van 0,5 tot 0,9 W/m2.K.

Het Selekt kozijn Passief wordt met de juiste materialen en in goed overleg met de opdrachtgever op elkaar afgestemd, zodat er een juiste warmtestroom en de gewenste U-waarde in het gevelelement ontstaat.

Door het toepassen van de juiste materialen op de juiste plaats kunnen er gevelelementen gerealiseerd worden waar de U-waarde kleiner is dan 0,8 W/m2.K.

Passief concept Deur + deurkozijn 

TimmerSelekt Groep heeft een Passief deur– en deurkozijnconcept ontwikkeld waarmee een een prettig woonklimaat ontstaat door luchtdicht bouwen en hoge thermische isolatie, i.c.m. met een betere lucht- en vochtregulatie dankzij ademende materialen. Het Selekt kozijn Passief met triple glas en het Selekt deurkozijn Passief met KegaPro+ deuren is het ideale passief bouwen concept met een U-waarde van 0.5-0.9W/m²K en luchtdichtheidsklasse 4 (NEN-EN 12207).

Kegro Passiefhuis-Certificaat-2016

"Het Selekt kozijn Passief draagt bij aan een prettig woonklimaat"