7588

Van Leeuwen kozijnen

 
Een verbouwing thuis? Een dakkapelkozijn nodig? Lijstwerk? Aannemers in de bollenstreek – tussen Amsterdam en Den Haag – gaan daarvoor naar Van Leeuwen kozijnen in Noordwijkerhout. Hier voelen ze zich thuis omdat Van Leeuwen de tijd voor hen neemt. Én ze komen speciaal voor Accoya: mooi, duurzaam hout. De onderhoudstermijn is langer dan bij ‘normale’ houten kozijnen. Dat maakt het extra interessant.

Spuitrobot

 
Dé blikvanger in de moderne fabriek van Van Leeuwen kozijnen is de hypermoderne spuitrobot. Deze robot scant eerst het product en volgt vervolgens exact de vorm van het kozijn. Hij kan zonder pauze 24/7 doorgaan en de kwaliteit is altijd even strak!

Producten

 

Voor de productie van alle producten volgt Van Leeuwen kozijnen de KVT-richtlijnen. Deze ontwerp- en uitvoeringseisen zijn opgesteld door de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie. Van Leeuwen kozijnen maakt onder andere:

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn duurzaam en mooi.

Houten ramen

Houten kozijnen zijn duurzaam en mooi.

Houten deuren

De houten deuren van Van Leeuwen zijn uiteraard inbraakwerend.

7597

Houten vouwdeuren

Een houten vouwdeur maakt uw inrichting flexibel.

Houten schuifpuien

Een van de specialismen van Van Leeuwen kozijnen: de houten schuifpui.

Houten draaikiepramen

Ramen met een ventilatiestand: de houten draaikiepramen zorgen voor frisse lucht en zijn gemakkelijk in het gebruik.

Productieproces

 
De productie houdt Van Leeuwen geheel in eigen hand. De machinale is ver geautomatiseerd. Om zo min mogelijk afval over te houden, deelt de afkortzaag zelf de te zagen delen zo optimaal mogelijk in.

Vervolgens maakt de ‘Window Master’ de profileringen, verbindingen en inkrozingen voor het hang- en sluitwerk. Daarna wordt het kozijn in elkaar gezet en gereed gemaakt voor de spuiterij.

7590
7593

Ook bijzondere vormen zijn mogelijk

 
De kozijnen worden opgehangen in de spuiterij en nadat ze een basislaag hebben gekregen gaan ze door naar de spuitrobot.

Het maakt niet uit of de kozijnen ongewone vormen hebben. Rond, schuin en aparte profileringen kunnen op deze machines worden gemaakt. Dit is ook interessant voor restauratieprojecten: onderdelen van monumenten kan Van Leeuwen kozijnen exact namaken.

Keurmerken

 
Van Leeuwen kozijnen heeft de volgende keurmerken:

Referenties

 
7655

Breakers Beach House Noordwijk

Het in de duinen genestelde gebouw met uitzicht op de Noordzee is ontworpen met het oog op het milieu. Er moesten wel materialen gebruikt worden die zonder veel onderhoud tegen de elementen bestand zijn.
Er is daarom Accoya® gebruikt voor de kozijnen, deuren en gevelbekleding.
7654

Oranje Nassauschool Badhoevedorp

Dit gebouw voor basisonderwijs heeft dankzij de vele houten raamkozijnen een open karakter. Uiteraard voldoet dit gebouw aan de strenge eisen die een onderwijsinstelling verlangt. Bovendien dragen de vele houten kozijnen bij aan het duurzame karakter van deze school.
Een mooie boodschap die past op een plek waar toekomst geschreven wordt.
7653

Restaurant Copper Noordwijk

Copper is schitterend gelegen aan de Noordwijkse kust. De indrukwekkende aanblik en het hippe interieur zorgen voor een unieke ervaring en een warme ambiance.

Hout is sfeerbepalend en heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd.

Actuele berichten

 
Duurzame sociale woningen Helwig

Duurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

In een sociale woningbouwproject van Wonen Limburg in Weert heeft Helwig de TimmerSelekt innovaties op elkaar gestapeld. De oplevering van dit bijzondere ‘NUR-Holz’ [...]
Lees verderDuurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

Bouwen zit in onze natuur

Deze boodschap van ‘Hout. Natuurlijk van nu‘, een initiatief van Centrum hout, illustreert de positieve houding van houtverwerkers in deze onzekere [...]
Lees verderBouwen zit in onze natuur

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal – voor diverse marktpartijen – interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij [...]
Lees verderInnovatiekracht TimmerSelekt Groep

Authentiek familiebedrijf

 
Van Leeuwen kozijnen bestaat in 2020 zestig jaar. Opa Van Leeuwen begon in 1960 als aannemer midden in het dorp Noordwijkerhout. Met de jaren ging hij steeds vaker ook voor anderen kozijnen maken. Toen de buurt last kreeg van oranje lakens door het stof dat uit de werkplaats neerdaalde, verhuisde Van Leeuwen naar de Walserij op het bedrijventerrein. Dat was in 1967.

De tweede generatie kwam in 1975 in het bedrijf: de beide zonen van de oprichter. Daarvan ging Thom vanaf 2002 alleen verder. Inmiddels is de leiding overgenomen door zijn kinderen Eline en Thomas. Thom werkt nog mee waar hij kan. Eline richt zich op de calculatie en de financiën, haar broer heeft de technische leiding.

7579

Contact

 
Van Leeuwen kozijnen
Walserij 23
2211 SJ  Noordwijkerhout
Tel. +31 (0)252 372570

Het Strand, Katwijk - eveneens een project van Van Leeuwen kozijnen

 
7581
7582