TimmerSelekt Groep logo

Garantie op houten kozijnen jarenlang

Wel 10, 12 tot 15 jaar garantie!

In de professionele markt wordt nog vaak gedacht dat je houten kozijnen iedere 6 jaar moet schilderen. Dat is al lang niet meer nodig met de houten kozijnen van nu. Er wordt 10, 12 en zelfs 15 jaar garantie afgegeven op bepaalde TSG-kozijnen uit het Selekt assortiment. Rob van den Oudenrijn, DGA bij Van den Oudenrijn Timmerfabriek en Aannemingsbedrijf vertelt over deze garanties in de praktijk.

Selekt kozijn Premium

“Vanuit de TimmerSelekt Groep leveren we alle soorten hoogwaardige houten kozijnen, ramen, deuren en gevelvullende elementen. Daarnaast hebben we samen een uitgekiende en unieke lijn Selekt kozijnen ontwikkeld. Zo tref je in dit Selekt assortiment bijvoorbeeld het Selekt kozijn Premium waar we 12 jaar garantie op geven. En dat is dan dus zonder schilderwerk of zelfs onderhoud tussendoor he?!

Voor dit kozijn passen we de duurzame kozijnhoutsoort Eucalyptus Red Grandis toe, omdat deze soort in verband met de kwalitatief hoogwaardigere, gladde structuur van het hout goed af te werken is. Voor lichte en middenkleuren verf geven we 12 jaar garantie en voor donkere kleuren 10 jaar.”

 

Specificaties Selekt kozijn Premium

  • De houtsoort Eucalyptus Red Grandis is een duurzaam hardhout
  • Goed isolerend vermogen – Klasse 2
  • Standaard verfsysteem
  • Minimale droge laagdikte 150 Mμ
  • 12 jaar garantie op het verfsysteem voor lichte en midden kleuren
  • 10 jaar garantie op verfsysteem voor donkere kleuren
  • Geen tussentijdse verzorging of onderhoud nodig

Selekt kozijn Excellent

“Voor het hoogstaande kozijn Selekt kozijn Excellent, gebruiken we de houtsoort Accoya®, waardoor deze kozijnen zelfs gegarandeerd 15 jaar niet geschilderd hoeven te worden. Donkere kleuren 10 jaar niet.

Zo hebben we deze kozijnen in het bijzondere project Couperusduin, een modern hoogbouwmonument, tot 8 verdiepingen hoog, boven het water in donkere kleuren toegepast. Of ja, het zijn witte kozijnen, maar met groene raamkozijnen erin. De architect beoogde met dit project de duinen na te bootsen, vandaar de naam Couperusduin, dat ‘zandkleurige steen’ betekent. De donkere raamkozijnen hebben daarom een speciale helmgroene kleur gekregen. We vragen bewoners er wel na 2 of 3 jaar glasbewassing even met een speciaal middel op een doekje overheen te gaan.

Maar ook bij Basisschool De Hasselbraam in Almere hebben we 15 jaar garantie kunnen bieden op de Selekt kozijnen Excellent. De Gemeente Almere heeft bij dit project bewust voor een TimmerSelekt-bedrijf gekozen om continue kwaliteit te hebben. Tijdens de aanbesteding werd namelijk niet alleen op prijs geselecteerd, zoals bij EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving), maar ook op prestaties zoals planning, garanties en onderhoudsschema’s, dat bekend staat als BPKV (Beste Prijs Kwaliteit Verhouding). Per slot van rekening dragen deze prestaties juist bij aan een vermindering van de Total Cost of Ownership.”

Specificaties Selekt kozijn Premium

  • gemodificeerde kozijnhoutsoort Accoya®
  • zeer goed bestand tegen (extreme) weersomstandigheden
  • 15 jaar onbeperkte garantie

HOUT100%

En over zekerheid gesproken, TSG-bedrijven zijn ook aangesloten bij HOUT100%. Dat betekent dat je als klant profiteert van de 4 zekerheidslabels;

1.       productzekerheid

2.       prestatiezekerheid

3.       zekerheid rondom bouwkundige aansluitingen

4.       exploitatiezekerheid

 

Garantie en zekerheid met houten kozijnen

“De hardnekkige vooroordelen rondom garantie, zekerheid en onderhoud van houten kozijnen, die nog altijd in de professionele markt rondgaan, zijn dus enorm achterhaald en eigenlijk hopeloos ouderwets.

Ervaar het zelf bij je volgende project!”