TimmerSelekt Groep logo

Accoya® kozijnen, ideaal voor extreme weersomstandigheden

TimmerSelekt bedrijven werken voor diverse toepassingen met de houtsoort Accoya®. Bij TSG-bedrijf Van Leeuwen Kozijnen werken ze er voor hun kozijnen, ramen en deuren ook graag mee. Directeur Eline van Leeuwen vertelt waarom dat zo is.

“Accoya® is een mooie en duurzame houtsoort. We kunnen het zelf hier in de fabriek goed verwerken en op de bouw is het strak af te werken, zowel als het gaat over nieuwbouw als over renovatie. Maar belangrijker nog, je hebt hiermee als bewoner of gebruiker een echt kwaliteitsproduct met gelikt uiterlijk in handen.”

Het bewijs is geleverd

Breakers Beach House is een strandpaviljoen in Noordwijk (onderdeel van Grand Hotel Huis ter Duin) die vrij bekend is hier in onze regio. Deze strandtent is destijds ontworpen met het oog op het milieu. En er moesten materialen toegepast worden die zonder veel onderhoud tegen de elementen bestand zijn. Juist daarom hebben we dit in 2010 met Accoya® gebouwd. Dat is alweer 11 jaar geleden en de strandpaviljoen ziet er nog steeds goed uit.

Dit type project op het strand leverde de beste test en nu nog steeds het beste bijbehorende bewijs van kwaliteit. En dat is zeker niet vanzelfsprekend voor een gebouw dat al jaren blootgesteld wordt aan – voor Nederlandse begrippen – extreme weersomstandigheden. Wat dacht je van stormkracht, altijd wind, water, zout en zand? Accoya® kan dit aan en daarom weten wij dat je het met een gerust hart overal toe kunt passen.”

Meer voordelen voor bewoners en gebruikers

“Voor bewoners en gebruikers zijn er bovendien veel meer voordelen als het gaat over kozijnen, ramen en deuren, gemaakt van de houtsoort Accoya®. Het blijft er niet alleen perfect uitzien, de draaikiepraamkozijnen bijvoorbeeld blijven moeiteloos open en dicht gaan. Bovendien is er minder onderhoud nodig. Het scheelt ook echt in het schilderwerk voor bewoners. Ik zeg altijd “In 20 jaar scheelt het je een schilderbeurt.”

Bovendien is er een bijkomend – voor velen actueel – pluspunt; Accoya® is van nature isolerend. Hierdoor blijft de warmte beter in je woning of pand en profiteer je dus ook meteen van een besparing op je energierekening.”

Gemodificeerde houtsoort

“Accoya® is een houtsoort die een acetylatie proces heeft ondergaan. Dit klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Het hout wordt bewerkt met het natuurproduct azijnzuur. Dit is de geconcentreerde versie van de azijn die je over je salade sprenkelt zeg maar. Hierdoor is het krimp- en zwelgedrag van het hout aanzienlijk minder, waardoor knellen voorkomen wordt. Maar ook is er minder kans op schade door houtrot en insecten bijvoorbeeld.

Corrosievorming op het hang- en sluitwerk is wel een aandachtspunt. Wij zetten de draaikiepsponningen daarom van tevoren altijd extra goed in de verf, waardoor de verf langer houdt. En ja, mocht het dan op termijn alsnog nodig zijn, dan vervang je liever een slot dan een deur of kozijn toch?”

Op zoek naar duurzame, kwalitatieve en strakke kozijnen, ramen en deuren die weinig onderhoud van je verlangen en zich goed houden bij extreme weerselementen? Denk dan aan Accoya®.

Ook binnen het TimmerSelekt assortiment vind je bijvoorbeeld het Selekt kozijn Excellent dat gemaakt wordt van Accoya®.