Woningbouw

 
VAKO Kozijntechniek levert kozijnen van hoogwaardige kwaliteit voor de woningbouw. Dit zijn kozijnen conform concept III en IV, afgelakt en beglaasd.

Renovatie

 
De kozijnen van VAKO Kozijntechniek zijn ook zeer geschikt voor renovatie. Of u nu geheel wil moderniseren of juist het gebouw in stijl wilt herstellen, de kozijnen voldoen aan de laatste eisen voor veiligheid, isolatie en milieu.

Utiliteitsbouw

 
Utiliteitsbouw stelt hoge eisen aan brandwerendheid, stootvastheid en milieuvriendelijkheid. VAKO Kozijntechniek levert maatwerkoplossingen die aan de strenge eisen voldoen.
8118
Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode met een hoge isolatiewaarde. Houtskeletbouw is minder zwaar dan bijvoorbeeld beton, waardoor de fundering goedkoper wordt. Doordat VAKO Kozijntechniek de wanden in zijn geheel aanlevert, is een huis razendsnel wind- en waterdicht. Houtskeletbouw is dan ook de laatste jaren ontzettend gestegen in populariteit.
8144
Voor de productie van de houtskeletbouwelementen heeft VAKO Kozijntechniek een ergonomische lijn, met tafels die in de grond zakken. Daardoor kunnen de vakmensen staand monteren en wordt hun lichaam zo min mogelijk belast.
 
VAKO Kozijntechniek maakt alles onder één dak en kan daardoor snel leveren. Onderdelen worden op maat gemaakt, geframed, het plaatmateriaal erop bevestigd, het isolatiemateriaal erin, de kozijnen gepositioneerd en ook de elektravoorzieningen (zoals stopcontacten) worden voorbereid. 

Computergestuurd

 
VAKO Kozijntechniek beschikt over een CNC-kozijnenstraat. Deze wordt rechtstreeks vanuit het 3D BIM-model aangestuurd.
 
Vanuit het 3D BIM-model werkt onze werkvoorbereider de bouwkundige tekeningen van de aannemer verder uit. Door deze manier van werken is de kans op fouten minimaal en kunnen we snel produceren. Van enkele stuks tot grote series.
8121
8248

Vingerlassen

 

Vingerlassen van het hout doet VAKO Kozijntechniek zelf. Directeur Bastiaan Twellaar: “Op die manier zijn we heel duurzaam bezig, want we hebben minimaal afval. Doordat wij zelf vingerlassen, maken we één lengte van het hout, dat we op projectniveau afkorten. Door het in-lijn vingerlassen en afkorten is er nagenoeg geen afval.”

Partnership

 
VAKO Kozijntechniek werkt steeds meer samen met opdrachtgevers in een partnership. De opdrachtgever kan dan productiecapaciteit reserveren en krijgt gegarandeerd op tijd exclusief voor hem gemaakte kozijnen.
 
VAKO Kozijntechniek denkt graag vroegtijdig met partners mee in het bouwproces, zodat er duidelijke constructieve afspraken gemaakt kunnen worden. Dit is gebaseerd op kennis, ervaring en wederzijds vertrouwen. Met de partners worden ook de actuele innovaties diepgaander besproken.
8119
 

BASTIAAN TWELLAAR

VAKO Kozijntechniek

We zijn toekomstgericht bezig, dus we kiezen voor hout. Hout heeft een warme, luxe uitstraling, het is duurzaam en het heeft een heel gunstige CO2-footprint.

 
8123

Familiebedrijf

 
VAKO Kozijntechniek is een solide familiebedrijf. De derde generatie, sinds de oprichting in 1932, zit inmiddels in het bedrijf. De oprichters, Vark en Kolenbrander, gaven hun naam aan het bedrijf, dat toen nog in Amsterdam was gevestigd. Voordat het in het Friese Bolsward terechtkwam, heeft het ook jaren in Oosterbeek (Gelderland) gezeten. Bé Twellaar nam het bedrijf van de heren over, die zelf geen opvolging hadden. Zijn zoon Gert Twellaar volgde hem op en nu zitten diens kinderen in het bedrijf – de derde generatie Twellaar.

Referenties

 

Contact

 
VAKO Kozijntechniek
De Marne 111
8701 MC Bolsward
Tel. +31 (0)515 541 818

Actuele berichten

 
Duurzame sociale woningen Helwig

Duurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

In een sociale woningbouwproject van Wonen Limburg in Weert heeft Helwig de TimmerSelekt innovaties op elkaar gestapeld. De oplevering van dit bijzondere ‘NUR-Holz’ [...]
Lees verderDuurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

Bouwen zit in onze natuur

Deze boodschap van ‘Hout. Natuurlijk van nu‘, een initiatief van Centrum hout, illustreert de positieve houding van houtverwerkers in deze onzekere [...]
Lees verderBouwen zit in onze natuur

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal – voor diverse marktpartijen – interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij [...]
Lees verderInnovatiekracht TimmerSelekt Groep