Timboco Kozijntechniek

 
Timboco Kozijntechniek uit Drachten produceert grote series houtskeletelementen en kozijnen voor de seriematige woningbouw door het hele land. Ondanks de uitgebreide detaillering van het timmerwerk, kan Timboco in korte tijd veel produceren. Om het klanten, zoals aannemers en projectontwikkelaars, nog gemakkelijker te maken werkt Timboco met rekenvellen. De stap van een offerte aanvragen is daarom in het proces overbodig. Deze transparantie wordt gewaardeerd in de branche. Het past bij de “mentaliteit van de noorderlingen”, aldus de Friese eigenaar Fokke van Houten. “Wat we zeggen, doen we ook.”
8055

Duurzaam

 
We vinden het belangrijk dat hout wordt gebruikt. In hout wordt CO2 opgeslagen, terwijl de productie van kunststof juist veel CO2 uitstoot. “Door bij de bouw van 54 woningen hout te gebruiken in plaats van kunststof, besparen we een CO2-uitstoot die vergelijkbaar is met ongeveer 4 miljoen kilometer auto te rijden”, weet Fokke van Houten.
 
Door hout te gebruiken verbetert de CO2-footprint van de woning. Bovendien is de kwaliteit van de elementen en kozijnen van Timboco zo goed, dat schilderen nog maar eens in de ca. twaalf jaar nodig is.
 
Lees ook het artikel ``Doe maar duurzaam, bouw met hout`` in Noordz >>

Een houtsoort voor elke situatie

 
Voor elke situatie is er een houtsoort! Er zijn zoveel kleuren en structuren en wij weten op welke plek welke houtsoort het beste is. Wij werken met Accoya, Red Grandis, Meranti en Mahonie.

Aan bijvoorbeeld Accoya heb je nauwelijks onderhoud. Dit is daardoor geschikt voor woningbouwverenigingen die weinig onderhoud willen plegen. Met Accoya hoef je de eerst tien, twaalf jaar niet meer te schilderen en je kunt het gewoon onbehandeld gebruiken. Hier droomden we altijd al van: wind en water hebben geen invloed meer.

8068
8062

Moderne fabriek

 
Timboco was een van de eerste fabrieken in Nederland die na de crisis weer investeerde in een nieuwe machine. Deze hypermoderne CNC-machine neemt de bewerking over van vier machines. Hij wordt vanuit kantoor aangestuurd en kan schaven, frezen en boren. Zodra het hout uit de machine komt, is het ook al voorzien van infrezingen voor scharnieren en slotgaten. De kwaliteit die eruit komt is uitmuntend en nu kan met dezelfde hoeveelheid mensen veel meer werk worden verricht en dus sneller worden gewerkt.

Producten van Timboco

 
  • Kozijnen
  • Ramen
  • Deuren
  • Binnenspouwbladen
  • Gevelelementen
  • Dakkappellen
  • Scharnierdaken
  • Stijlkozijnen
8074

Bescherm de aarde

8056

Dit beeld, gemaakt uit accoya-hout, symboliseert de visie van Timboco: als je met hout werkt, bescherm je de aarde (het dak van het beeld zorgt voor de bescherming) en draag je die goed over aan de volgende generatie (uitgebeeld door het kind in de houtsculptuur). Wij doen dat door met hout te werken en hout te promoten. Daarnaast werken we volledig duurzaam en wekken we meer energie op dan we verbruiken, dankzij 1330 zonnepanelen op het dak.

Keurmerken

 

Timboco Kozijntechniek heeft de volgende keurmerken:

Referenties

 
8099

Nijmegen

Voordeur en erker kozijn voor hele woningrij.

Architect: Joris Molenaar & Co

Opdrachtgever: BPD Midden

Aannemer: Trebbe Oost en Noord BV

8191

Amsterdam

Prachtige Accoya onbehandelde kozijnen in een binnentuin in Amsterdam.

Contact

 
Timboco Kozijntechniek
De Kiel 2
9206 BG Drachten
Tel. +31 (0)512 510 295

Actuele berichten

 
Duurzame sociale woningen Helwig

Duurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

In een sociale woningbouwproject van Wonen Limburg in Weert heeft Helwig de TimmerSelekt innovaties op elkaar gestapeld. De oplevering van dit bijzondere ‘NUR-Holz’ [...]
Lees verderDuurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

Bouwen zit in onze natuur

Deze boodschap van ‘Hout. Natuurlijk van nu‘, een initiatief van Centrum hout, illustreert de positieve houding van houtverwerkers in deze onzekere [...]
Lees verderBouwen zit in onze natuur

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal – voor diverse marktpartijen – interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij [...]
Lees verderInnovatiekracht TimmerSelekt Groep