TimmerSelekt Groothuis

 
Voor kozijnen, ramen en deuren in de ruimste zin van het woord, voor nieuwbouw, renovatie en restauratie, kun je terecht bij TimmerSelekt Groothuis in Almelo. Zelfs alleen voor een stukje glaslat. ‘Nee’ staat niet in het woordenboek van Groothuis. Groothuis denkt op elk niveau mee: in de calculatie, de werkvoorbereiding, het productieproces én de eindoplevering.
7913
7914

Service op hoog niveau

 
TimmerSelekt Groothuis beschikt over een eigen servicedienst die problemen adequaat oppakt. Door duidelijke afspraken te maken, weten klanten waar ze aan toe zijn. Is er herstelwerk nodig? De servicemonteur rijdt langs voor herstel- en nastelwerkzaamheden en handelt vragen vlot af.

Korte doorlooptijd

 
Binnen Groothuis Timmerfabriek wordt sinds 2015 gewerkt volgens de QRM-methode (Quick Response Manufacturing). Dit betekent een doorlooptijd in de productie van 8 dagen. Tevens werd in 2017 de Windowmaster 40 in gebruik genomen. Dit moderne bewerkingscentrum zorgt voor een kwalitatief hoogstaand product binnen de gewenste levertijd.
7908
8005

Spuiterij

 
Het spuitwerk wordt verricht in een geconditioneerde spuiterij. Vanuit de fabriek worden de kozijnen met een railsysteem naar de spuiterij vervoerd. Het verfsysteem is gecertificeerd: in samenwerking met de verfleverancier geven we gedurende lange periodes garanties op de verf.
Richard Groothuis
Richard Groothuis'100 procent achter duurzaam'
“Wij werken uitsluitend met FSC- en PEFC-hout. Wij staan 100 procent achter duurzaam. Die verantwoording moet je gewoon nemen. Kunststof, een aardolieproduct, kun je toch niet meer verkopen?”

Keurmerken

 
TimmerSelekt Groothuis heeft de volgende keurmerken:

Referenties

 
7952

Ambachtsschool

Maar liefst 400 kozijnen heeft Groothuis geplaatst in de oude ambachtsschool in Enschede. Ze zijn gemonteerd in bestaande uitsparingen door middel van een kliksysteem, het TimmerSelekt montagekozijn.
7953

Naardereiland, Naarden

In de nieuwe villawijk Naardereiland in Naarden leverde Groothuis Timmerfabriek buitenkozijnen in concept III: afgelakt en beglaasd.
7971

One Piece Flow

Voor het One Piece Flow project Hoxwier te Almelo leverde Groothuis complete houtskeletbouwwanden. Enkele kozijnen zijn voorzien van een Movair (geventileerde) onderdorpel.

Familiebedrijf met Twentse nuchterheid

 
TimmerSelekt Groothuis is van origine een familiebedrijf. De grondlegger is Hendrik Groothuis, die opgevolgd werd door Jan. De huidige eigenaar Richard Groothuis is de derde generatie in het bedrijf. “De Twentse nuchterheid hoort bij ons: je kunt bij ons verwachten dat we doen wat we zeggen, zeggen wat we doen. We zijn ook een sociaal bedrijf. Mensen uit de buurt staan bij ons op de loonlijst en als de sportvereniging of de school hulp nodig heeft, denken we graag mee.”
7897

Contact

 
TimmerSelekt Groothuis
Demmersdwarsweg 8
7608 RA  Almelo
Tel. +31 (0)546 – 860 261
7961

Actuele berichten

 
Duurzame sociale woningen Helwig

Duurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

In een sociale woningbouwproject van Wonen Limburg in Weert heeft Helwig de TimmerSelekt innovaties op elkaar gestapeld. De oplevering van dit bijzondere ‘NUR-Holz’ [...]
Lees verderDuurzame CLT, maar dan zonder lijm of metaal, in sociale woningbouw

Bouwen zit in onze natuur

Deze boodschap van ‘Hout. Natuurlijk van nu‘, een initiatief van Centrum hout, illustreert de positieve houding van houtverwerkers in deze onzekere [...]
Lees verderBouwen zit in onze natuur

Innovatiekracht TimmerSelekt Groep

Hans Wesselink, mede-eigenaar bij Groothuis Timmerfabriek somt een aantal – voor diverse marktpartijen – interessante TimmerSelekt-innovaties op. Dankzij [...]
Lees verderInnovatiekracht TimmerSelekt Groep