TimmerSelekt Groep logo

Timmerfabriek Neede

Wij produceren duurzame houten kozijnen, ramen, deuren en binnenspouwbladen voor de zakelijke markt

Timmerfabriek Neede

Een compleet vernieuwde en geautomatiseerde timmerfabriek waarin kozijnen, ramen, deuren, maar ook houtskeletbouw-wanden in een uitzonderlijk hoog tempo duurzaam geproduceerd worden. Altijd vanuit een toekomstbestendige insteek. Dat typeert Timmerfabriek Neede, dat zich richt op de professionele markt met de focus op nieuwbouw en een uitbreidingswens in de renovatiemarkt.
Modulair bouwen, klantspecifiek produceren en processtandaardisatie, begrippen waarin Timmerfabriek Neede enthousiaste koploper is.

Conceptdenken

Of het nu gaat over innovatie, digitalisering of verduurzaming, Timmerfabriek Neede denkt in concepten. One-piece-flow voor grote hoeveelheden, daarin schuilt bijvoorbeeld de productiekracht. Destijds opgetuigd voor een online concept voor particulieren en de zzp-markt, inmiddels doorgetrokken voor alle klantgroepen, in het hele productieproces. Een kozijn op maandagochtend bestellen, betekent op vrijdag afgelakt en beglaasd geleverd. De volgende stap is werkvoorbereiding overbodig maken. Door het proces dusdanig voorspelbaar te maken dat er foutloos geproduceerd wordt.

Vergaande digitalisering productieproces

Vanuit lean- en QRM-gedachte is het productieproces volledig gedigitaliseerd. Papier is in deze fabriek verleden tijd. Medewerkers werken met gepersonaliseerde informatie op tablets. De verzamelde big data draagt met behulp van zelflerende software bij aan continue optimalisatie van het hele proces. Projecten worden opgeknipt in hapklare brokjes voor de productie waarbij verschillende projecten in 1 batch in de mix geproduceerd worden. Beheersbaar en meetbaar, alles om het werk slimmer en makkelijker te maken.

Gedreven door duurzaamheid: Planetproof kozijnen

Innovatie wordt intrinsiek gestimuleerd vanuit een zeer sterke en ambitieuze duurzaamheidsgedachte. Met als resultaat het ‘Planetproof kozijn’; extreem energiezuinig, onderhoudsvriendelijk, circulair, CO2 negatief en met een zeer lage milieubelasting.

Ontwikkeld vanuit de wil om te stoppen met tropisch hardhout en de ambitie om alleen duurzaam geproduceerd hout te verwerken. Zo is deze fabriek één van de grootste Finti-houtsoort verwerkers van Nederland. Ook de houtsoort Red Grandis van TimmerSelekt Groep past optimaal bij de Planetproof-gedachte. Het uiteindelijke doel is CO2 neutraal werken. Het plan is om – ter compensatie van de huidige uitstoot – nieuwe bomen aan te planten.

"“Mijn wens is dat ik in Nederland in mijn eigen ‘Planetproof bos’ kan rondlopen. Bij elkaar gespeeld door alle mensen die Planetproof kozijnen hebben gekocht.” Eigenaar Timmerfabriek Neede, Michel Nijenhuis"

Toekomstbestendige kozijnen

De volgende stap in de creatie van het kozijn van de toekomst is het testen van ‘droog beglazen’. Door kozijnen mechanisch te verbinden, zijn ze later weer eenvoudig uit elkaar te halen, voor hergebruik bijvoorbeeld. En hoe fijn is het als in een binnenstad op 12 hoog het glas na beschadiging eenvoudig te vervangen is? Door kozijnen in de toekomst te poedercoaten komt de ambitieuze wens van 30 jaar geen onderhoud en verzekerde garantie voor klanten van Timmerfabriek Neede steeds dichterbij.

Innovatie

Productinnovatie staat bij Timerfabriek Neede sowieso nooit stil. Zo bevat elk kozijn een chip zodat het product van opsluitbank tot afmontage en in de uiteindelijke toepassing gevolgd wordt. Ook het gehele leveringsproces is hierbij gedigitaliseerd. Van transport en rijroute tot levering en facturering.

Iedere betrokkene in het proces, ook de bewoner of gebruiker, kan dankzij de chip informatie van het betreffende kozijn eenvoudig uitlezen. Van materialenpaspoort tot en met KOMO-attesten. Het gemak van schade- en/of klachtenafhandeling is hierdoor enorm vergroot.

Partnership en vertrouwen

“Bij Timmerfabriek Neede geloven we erg in de kracht van delen. Met onze partners in de bouw, leveranciers en de TimmerSelekt Groep. Wij hebben grote ambities met de focus op innovatie. Samen kom je daarin verder dan alleen. Kennis bundelen en samen producten in de markt introduceren, daar gaan we voor!” Eigenaar Timmerfabriek Neede, Michel Nijenhuis

Vaste samenwerkingsverbanden zijn belangrijk voor Timmerfabriek Neede, zowel met klanten als leveranciers. Met klanten resulteert dat in snel schakelen, doorlooptijden van 3 dagen en op maat producten voor klant en eindgebruiker. Timmerfabriek Neede gaat met vaste partners maandelijks om tafel om het samen beter en slimmer te doen en concepten vergaand te combineren. Vertrouwen is hierin het sleutelwoord.

Contact

  • Timmerfabriek Neede
  • Bezoekadres: G.L. Rutgersweg 1
  • Postcode: 7161 PC
  • Plaats: Neede
  • Telefoon: 0545 - 293262