Parallelboulevard 218  •  2202 HT Noordwijk  •  T 06 1139 6233  •  F 071 888 8941  •  info@timmerselekt.nl

Doornenbal B.V.
Bobinestraat 3
3903 KE Veenendaal

T 0318-522603
F 0318-522477

E doornenbal@doornenbal.com
I http://www.doornenbal.com

TimmerSelekt Doornenbal BV

TimmerSelekt Doornenbal B.V. is een innovatief Veenendaals bedrijf dat al dertig jaar telkens weer vooraan staat met de nieuwste ontwikkelingen op houtbewerking. De productielijnen op het industrieterrein leveren jaarlijks duizenden kozijnen, ramen, deuren en trappen van degelijke houtsoorten. Ook richt Doornenbal zich met name op het vingerlassen en lamineren van niet tropisch en Europees hardhout. De professionele werknemers verzorgen dagelijks de productie van houten kozijnen, deuren, ramen, schuifpuien en trappen voor aannemers, woningbouwcorporaties en particulieren.

Het streven van TimmerSelekt Doornenbal is een beter product op de markt te zetten en zo het houten kozijn in stand te houden.

TimmerSelekt Doornenbal houdt oren en ogen open voor nieuwe ontwikkelingen. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel. TimmerSelekt Doornenbal is Komo, SGT en FSC-gecertificeerd.

Het 3D COMBI-kozijn
Het 3D COMBI-kozijn is een innovatief product van Doornenbal dat vervaardigd is van 100 procent FSC hout en een goed en voordelig alternatief is voor een volledig hardhouten kozijn. Het valt tevens onder concept II en III. Concept III is het meest complete afleverconcept voor gevelproducten van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten. Het is geheel SHR getest en goed bevonden.

Het 3D COMBI-kozijn bestaat uit een stelkozijn van gevingerlast FSC Vuren. In het stelkozijn wordt later het raam- of deurkozijn geplaatst. Dit gebeurt via een handig kliksysteem waarmee het gevelkozijn in een handomdraai in het stelkozijn klikt. Het raam- of deurkozijn is aan de onderzijde gemaakt van FSC Robinia, FSC Sapupira of FSC Accoya® en de delen die het minst te lijden hebben, zijn van Europees hoogwaardig gevingerlast FSC Vurenhout. Het afmonteren, beglazen en aflakken geschiedt volledig onder verantwoordelijkheid van de timmerfabrikant.

Ook voor de toekomst is Doornenbal reeds bezig met een nieuwe standaard, waarbij zij de buitenzijde van de kozijnen in aluminium uitvoeren. Hiermee blijft binnen de natuurlijke sfeer en vrijheid van houten kozijnen gewaarborgd, terwijl de buitenzijde van het gevelelement met aluminiumafwerking onderhoudsarm is. Daarnaast worden er ook projecten uitgevoerd met geïsoleerd kozijnhout hier wordt door middel van de techniek van lamineren isolatiemateriaal in het kozijnhout verwerkt waardoor een betere isolatiewaarde van het kozijnhout wordt bereikt dit heeft men nodig als men denkt aan het bouwen van een PASSIEF HUIS.

speQtra: het gevelelement van de toekomst
Naast de concepten I, II en III die bij Timmer-Selekt Doornenbal al jaren mogelijk zijn kan de opdrachtgever nog een stap verder gaan. Met het speQtra gevelelement bieden wij kozijnen aan afgelakt, beglaasd en geplaatst met een daarbij passend prestatiecontract wat na wens van de opdrachtgever ingevuld kan worden tot wel 25 jaar.