Parallelboulevard 218  •  2202 HT Noordwijk  •  T 06 1139 6233  •  F 071 888 8941  •  info@timmerselekt.nl

Timboco
De kiel 2
9206 BG Drachten

T 0512-510295
F 0512-524776

E info@timboco.nl
I http://www.timboco.nl

Timmerfabriek Timboco

Timmerfabriek Timboco B.V. is een middelgrote timmerfabriek, opgericht in 1978 als een werkplaats van een bouwbedrijf en in 1986 is verzelfstandigd middels een management buy-out. Door o.a. gestage groei is in 1995 een nieuwe fabriek gebouwd aan de Kiel in Drachten. Vanaf de oprichting is Timboco al producent van o.a. machinaal timmerwerk en houtskeletbouw-elementen. Deze combinatie van producten is een ijzersterke combinatie. Complete gevelelementen uit “1” fabriek. Dat werkt niet alleen sneller en efficiënter; de opdrachtgever is bovendien verlost van de afstemming van verschillende leveranciers.
Om als producent meer mogelijkheden te krijgen om “just in time” een compleet product te leveren en te anticiperen op de gestage groei is de timmerfabriek in 2006 opgesplitst in 2 fabrieken met een gezamenlijk vloeroppervlak van 3600 m2. TIMBOCO K0ZIJNTECHNIEK voor machinaal timmerwerk en TIMBOCO PREFAB voor alle mogelijke houtskelet-elementen.

Zo zijn er nog meer mogelijkheden om te groeien in snelheid, kwaliteit en hoeveelheid. De combinatie van houtskeletbouw en productie van kozijnen zorgt er samen met een flexibele organisatie voor dat Timboco geen enkele technische uitdaging uit de weg hoeft te gaan. De fabrieken zijn ingesteld op grote projecten in zowel nieuwbouw en renovatie, maar ook kleinere opdrachten zijn geen probleem. Korte lijnen, flexibiliteit, deskundig personeel en moderne machines maken dit mogelijk.

Kozijnen, ramen en deuren
Bij TIMBOCO KOZIJNTECHNIEK zijn ca.30 mensen werkzaam. Middels een flexibele productie met moderne computergestuurde en CNC-machines en vakmensen die hun vak verstaan kunnen bijna alle vormen, maten en aantallen kozijnen gemaakt worden. Zowel rechte, schuine, ronde en ovale kozijnen inclusief eventueel ramen, deuren beglazing, afgelakt, in voorlak of in de grondverf, in kleine of grote serie’s. Met de grote know-how en vakmensen is geen enkele uitdaging te groot. Uiteraard moeten de producten voldoen aan de geldende eisen van Komo en SKH om zo met een verzekerde garantie van 10 jaar geleverd te kunnen worden. De meest gebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn: merantie, Mahonie, Sapupira, Merbau en Robinia.

Inbraakwerend hang en sluitwerk
Timboco kozijntechniek is gecertificeerd voor inbraakwerende kozijnen (politie keurmerk veilig wonen). Naast het nodige inbraakwerende hang en sluitwerk worden deuren en ramen zo nastelbaar mogelijk uitgevoerd. Dit middels het Buva-no-risk systeem. Dit Buva-no-risk systeem is bedoeld om zonder meerkosten alle sluitwerk zo gelijkmatig en verstelbaar mogelijk uit te voeren. Hierdoor worden faalkosten voorkomen en heeft de bewoner/eigenaar zoveel mogelijk hetzelfde beslag in de ramen (alles inbraak-werend).

Bij TIMBOCO PREFAB B.V. zijn momenteel 12 mensen werkzaam middels een goed georganiseerde planning, werkvoorbereiding en vakmensen die hun vak goed verstaan zijn we in staat vele vormen van houtskelet bouw te produceren.
Zowel complete als gedeelten van woningen zoals, gevels, binnenwanden, vloeren, daken en dakappelen kunnen door ons in alle vormen en hoeveelheden worden geproduceerd met de kennis die we in huis hebben is geen enkele uitdaging ons te groot. Samen met de afdeling kozijntechniek zijn we in staat complete afgewerkte gevels , gevelvullende elementen en dakappelen te leveren die zijn voorzien van kozijnen met of zonder glas en van diverse buitenbekledingen zijn voorzien. Onze leveringen strekken zich uit over geheel Nederland. Uiteraard moeten de producten voldoen aan de geldende eisen van KOMO en SKH om zo met een verzekerde garantie geleverd te kunnen worden.

Kwaliteit
Alle producten worden geproduceerd en gecontroleerd volgens eigen Interne Kwaliteit bewaking systeem (IKB), hierin is het gehele proces vastgelegd van offerte aanvraag tot levering van het product op de bouwplaats.
Al onze medewerkers hanteren de werkwijze zoals deze in de onderstaande handboeken door ons is vastgelegd:
- Kwaliteitshandboek
- Arbo beleidsplan
- Milieu beleidsplan
- Calamiteiten plan

De door ons geproduceerde producten worden samengesteld uit materialen die herkenbaar zijn voorzien van een KOMO certifcaat.